MEKLĒT

Veselīgu ēdienu receptes | Šarlote ar jogurtu un citrusaugļiem


Te ir veselīgs mazkaloriju gardums, ar kuru varam sevi ‘samīļot’ svētkos.  

http://www.kaneapeststresu.com/p/step-2-dream.html

Sastāvdaļas:

15 Savoiardi tipa cepumi („dāmu pirkstiņi”);
500 g dabīgā jogurta ar tauku saturu 0,1 %;
100 ml piena;
3 ekoloģiskie apelsīni;
1 ekoloģiskais citrons;
15 g želatīna;
1 olas baltums;
3 ēdamkarotes pūdercukura (+ 1 ēdamkarote dekorēšanai)

Porciju skaits: 8

Pagatavošanas ilgums: 20 minūtes + 4 stundas atdzišanai

Pagatavošana

1. Izklāj apaļo sacepumu formu (diametrs 20 cm) ar pergamenta papīru. Lai papīrs nesarullētos un nenobīdītos, formu var nedaudz ieziest ar eļļu vai sviestu. Ja lieto želatīnu plāksnītēs, tās uz 10-15 minūtēm jāiemērc bļodiņā ar aukstu ūdeni.

2. Nomazgā apelsīnus un ar rīvīti noņem 2 apelsīniem miziņas virskārtu. Uzmanies, lai nepierīvētu klāt mizas balto daļu, kam ir rūgta piegarša. Izspied no visiem 3 apelsīniem sulu. Uz īsu brīdi iemērc Savoiardi cepumus ar vienu pusi apelsīnu sulā un izklāj ar tiem formas pamatni un sānus, pavēršot sulā samērcēto pusi uz augšu. Tādējādi sula iesūksies cepumā pamazām, un sacepuma pamatne neizmirks. Sarīvē citrona miziņas virskārtu, izspied citrona sulu, pielej to atlikušajai apelsīnu sulai un izkās karstumizturīgā traukā. Karsē uz mazas uguns. Pēc tam izspied želatīnu, ieliec to sulā un maisi tik ilgi, līdz tas būs pilnībā izšķīdis (neuzvārot).

3. Sakul olas baltumu līdz stingrai putu konsistencei. Dažas minūtes kul jogurtu ar pienu un pūdercukuru, lai padarītu masu irdenāku. Samazini miksera apgriezienu skaitu līdz minimumam, pielej sulu ar želatīnu un lēnām iemaisi sakulto olas baltumu. Pieber rīvēto miziņu. Pārlej ar jogurta masu iepriekš sagatavoto Savoiardi cepumu pamatni. Ielieciet ledusskapī vismaz uz 3 stundām.

Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.

Labu apetīti!!! Izbaudi apzināti!

***
Ja tev, tāpat kā daudzām mūsdienu sievietēm bieži nav laika domāt par jaunām un veselīgām receptēm, ieskaties šeit.