MEKLĒT

Veselīga uztura receptes | Ar papriku pildīta pasta „gliemežvāki” ar rukolas mērci

Te ir veselīga un garšīga pastas recepte - Itālijas noskaņās :) . Tā lieliski garšo gan silta, piemēram, vakariņās; gan auksta -- tu to ērti vari paņemt līdz uz darbu un ēst pusdienās. 

Sastāvdaļas:

pasta „gliemežvāki” – 200 g;
saldais bulgāru pipars – 1 gab.;
biezpiens ricotta – 200 g;
rukolas salāti – dažas saujas;
ķiršu tomātiņi – 2-3 gab ;
ķiploks – 1 daiviņa;
olīveļļa – 3 ēdamkarotes;
smalki sarīvēts Parmezāna siers – 100 g;
sāls;
pipari

Porciju skaits: 2

Pagatavošanas ilgums: 10 minūtes

Pagatavošana:

1. Vispirms apmēram 30 minūtes ilgi 200 °C temperatūrā cepeškrāsnī apcep saldo piparu, laiku pa laikam apgrozot. Kad pipars ir kārtīgi apbrūnināts, izņem to no cepeškrāsns, ieliec plastmasas maisiņā, kas paredzēts produktu sasaldēšanai, un cieši to noslēdz. Atstāj uz 15 minūtēm. Tas atvieglos miziņas noņemšanu. Izņem piparu no maisiņa, ar naža galu izgriez serdi un pilnībā novelc miziņu (ja pipars ir kārtīgi izcepies, tai jāatdalās viegli). Pārgriez piparu uz pusēm, izņem atlikušās sēkliņas un baltās daļas.

2. Sagriez piparu nelielos kubiņos un samaisi ar rukolu, sāli, pipariem un dažām karotītēm Parmezāna siera.

3. Uzvāri pastu ūdenī, kam pievienots sāls, un pēc vārīšanas atstāj uz tās dažas karotes vārīšanas ūdens. 

4. Ieliec blendera traukā rukolu, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, dažas karotītes Parmezāna siera, dažas karotītes olīveļļas, 2-3 ēdamkarotes pastas vārīšanai izmantotā ūdens, sāli un piparus. Sajauc visas minētās sastāvdaļas ar blenderi līdz mērces konsistencei. Ja maisījums ir pārāk sauss, pievieno vēl dažas karotes pastas vārīšanai izmantotā ūdens.

Iezied cepšanas formu ar olīveļļu. Katrā „gliemežvākā” iepildi rukolu un papriku un ievieto tos formā. Pārlej ar rukolas mērci un virsū uzliec uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus. Pārkaisi ar Parmezāna sieru. 

5. Cep apmēram 15 minūtes cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 °C, līdz siers iegūst zeltaini brūnu krāsu.



***
Ja tev, tāpat kā daudzām mūsdienu sievietēm bieži nav laika domāt par jaunām un veselīgām receptēm, ieskaties šeit.