MEKLĒT

Gavēņa ēdienkarte: Siltie artišoku salāti ar kanēli

Te ir veselīgu un garšīgu salātu recepte : lieliska pusdienu vai vakariņu ideja tām, kuras rūpējas par veselību, slaido līniju un sejas krāsu. Lieliski derēs gavēņa laikam. 




Sastāvdaļas:

3–4 artišoki;
1 apelsīns;
1 citrons;
1 ēdamkarote sviesta;
½ purava;
1 ēdamkarote medus;
1 neliela kanēļa miziņa;
3 krustnagliņas;
muskatrieksts;
sāls, pipari.

Porciju skaits: 2

Sagatavošanas ilgums: 10 minūtes

Vārīšanas ilgums: 15 minūtes

Pagatavošana:

1. Notīri artišokus – rūpīgi noņem tiem augšējās lapas un nogriez kātu. Pārgriez uz pusēm un iztīri vidējo daļu. Sagriez daiviņās un uzreiz ievieto bļodā ar aukstu ūdeni un citronu sulu, lai artišoki nekļūtu melni.

2. Rūpīgi nomazgā apelsīnu, pārgriez to uz pusēm un vienu pusi kopā ar mizu sagriez nelielās daiviņās. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, ieber apelsīna gabaliņus un smalki sagrieztu puravu. Ļauj, lai apelsīni kļūst nedaudz mīksti, ar putu karoti izņem tos no pannas un pagaidām noliec malā. Kārtīgi nosusini artišokus un pievieno tos puraviem pannā. Pievieno arī kanēļa miziņu, krustnagliņas, pierīvē nedaudz muskatrieksta un ļauj, lai garša dažas minūtes ievelkas, karsējot uz spēcīgas uguns.

3. Izspied sulu no otras apelsīna puses, sakul to kopā ar medu (ja medus ir stingrs, pasildi to uz nelielas uguns, līdz tas kļūst mīksts). Pārlej artišokus, samazini uguni un sautē vēl 10–15 minūtes, vajadzības gadījumā pielejot nedaudz karsta ūdens.

4. Pašās beigās salieciet pannā apelsīna daiviņas, uzber sāli un piparus, uzmanīgi samaisi. Pasniedziet karstu.



***
Ja tev, tāpat kā daudzām mūsdienu sievietēm bieži nav laika domāt par jaunām un veselīgām receptēm, ieskaties šeit.